Hadházy tárgyalni hívta a pártelnököket, hogy ne váljanak parlamenti „díszletellenzékké”

POLITIKA
2022 április 11., 07:17
comments 7

„Levélben fordultam a parlamenti pártok elnökeihez. Egyeztetést kezdeményeztem azokról a javaslatokról, amelyekkel véleményem szerint el lehet kerülni, hogy a mandátumok felvétele után »díszletellenzékként«, egy tisztességtelen választáson létrejött parlamentben legitimáljuk a Fidesz hatalmát” - írja Hadházy Ákos, aki a választás óta amellett érvel, hogy csak bizonyos feltételek mellett szabad részt venni az Országgyűlés alakuló ülésén. A Momentum támogatja a javaslatát, az LMP viszont nem bojkottál, Ungár Péter szerint nevetséges lenne.

Hadházy Ákos az ellenzéki eredményvárón a Városligetben 2022. április 3-án
photo_camera Hadházy Ákos az ellenzéki eredményvárón a Városligetben 2022. április 3-án Fotó: Bankó Gábor

Hadházy szerint azért is sürgős lenne tárgyalni, mert információi szerint „egyes pártok már a hét elején megkezdenék a parlamenti pozíciók elosztásáról szóló megbeszélést”.

„Én azt javaslom, ezt mindenképpen előzze meg egy eszmecsere többek között arról, hogy szabad-e ilyen komoly munkával nem, de annál több fizetéssel járó pozíciókat elfogadni.”Szeretné meggyőzni korábbi pártját, az LMP-t is, hogy „problémákról, megoldási javaslatokról nem csak a parlamentben lehet beszélni úgy, hogy az látható legyen. A képviselők mandátumukkal a Tisztelt(?) Ház falain kívül is élhetnek, sőt, jelen viszonyok közepette ott élhetnek csak igazán hasznosan”.

Hadházy Budapesten nyert egyéni mandátumot, és az őszi megállapodás szerint a Momentum frakciójához csatlakozna a Parlamentben.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.