Marad az RTL Magyarországon

április 11., hétfő 15:06
8

Az RTL „az utolsó független televízió Magyarországon, mely részletesen beszámolt az ellenzék választási kampányáról is. Nem hagytuk, hogy Orbán Viktor és kormánya megfélemlítsen minket” - mondta Thomas Rabe a Bertelsmann vezérigazgatója egy gazdasági újságíróknak tartott hamburgi rendezvényen a Welt tudósítása szerint. Ez a német cég a magyar RTL tulajdonosa.

Rabe szerint Orbán Viktor újraválasztása sem fogja megfélemlíteni a helyi leányvállalatot, amely valóban az egyetlen országos elérésű televíziócsatorna, amelyben nincs befolyása kormányhoz köthető szereplőknek.

„Orbán Viktornak személyesen is elmondtam korábban, hogy azért jöttünk Magyarországra, hogy Magyarországon maradjunk. Azt hiszem, ezt megértette” - mondta Rabe a rendezvényen.

A magyar leányvállalat ráadásul nyereséges a vezérigazgató szerint. Az öt legfontosabb európai piac egyike Németország, Franciaország, Olaszország és Hollandia mellett. Ezért a jövőben tovább bővítenék online és mozgóképes kínálatukat minden csatornán.

Thomas Rabe, a Bertelsmann vezérigazgatója. Fotó: BERND VON JUTRCZENKA/dpa Picture-Alliance via AFP

A Welt kiemeli, hogy mindez azért fontos álláspont az RTL-t tulajdonló Bertelsman vezérétől, mert Orbán Viktor szimpatizál Oroszországgal, és az EU és a NATO álláspontjától eltérő véleményeket hangoztat. Megjegyzik, hogy a Bertelsman már nagyrészt kivonult Oroszországból. Ott már csak nyomdai és logisztikai tevékenységet folytat más vállalatok számára, amit hamarosan szintén felszámol.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt