Marad az RTL Magyarországon

Média
2022 április 11., 15:06

Az RTL „az utolsó független televízió Magyarországon, mely részletesen beszámolt az ellenzék választási kampányáról is. Nem hagytuk, hogy Orbán Viktor és kormánya megfélemlítsen minket” - mondta Thomas Rabe a Bertelsmann vezérigazgatója egy gazdasági újságíróknak tartott hamburgi rendezvényen a Welt tudósítása szerint. Ez a német cég a magyar RTL tulajdonosa.

Rabe szerint Orbán Viktor újraválasztása sem fogja megfélemlíteni a helyi leányvállalatot, amely valóban az egyetlen országos elérésű televíziócsatorna, amelyben nincs befolyása kormányhoz köthető szereplőknek.

„Orbán Viktornak személyesen is elmondtam korábban, hogy azért jöttünk Magyarországra, hogy Magyarországon maradjunk. Azt hiszem, ezt megértette” - mondta Rabe a rendezvényen.

A magyar leányvállalat ráadásul nyereséges a vezérigazgató szerint. Az öt legfontosabb európai piac egyike Németország, Franciaország, Olaszország és Hollandia mellett. Ezért a jövőben tovább bővítenék online és mozgóképes kínálatukat minden csatornán.

Thomas Rabe, a Bertelsman vezérigazgatója.
photo_camera Thomas Rabe, a Bertelsmann vezérigazgatója. Fotó: BERND VON JUTRCZENKA/dpa Picture-Alliance via AFP

A Welt kiemeli, hogy mindez azért fontos álláspont az RTL-t tulajdonló Bertelsman vezérétől, mert Orbán Viktor szimpatizál Oroszországgal, és az EU és a NATO álláspontjától eltérő véleményeket hangoztat. Megjegyzik, hogy a Bertelsman már nagyrészt kivonult Oroszországból. Ott már csak nyomdai és logisztikai tevékenységet folytat más vállalatok számára, amit hamarosan szintén felszámol.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.