Egy orosz alapítású cég az egyik legsikeresebb magyar informatikai vállalkozás

gazdaság
2022 április 12., 09:52
comments 4

„A hazai informatikai vállalkozások 2 ezer milliárd forint árbevétel mellett 227 milliárdos üzemi eredményt értek el 2020-ban. Ennek a profitnak az 5 százalékát egyetlen, a hazai médiában ismeretlen vállalkozás, a Gaijin Games Kft. érdeme” - írja a G7. Ez egy videójáték-fejlesztő cég, amit egy orosz testvérpár alapított. Olyan sikeres alkalmazásokat fejlesztenek, mint mint a War Thunder, Crossout, Star Conflict, CRSED: F.O.A.D. és az Enlisted. Érdekes, hogy ezt a magyar viszonyok közt példátlan sikert mindössze 11 munkavállalóval érték el.

link Forrás

A gazdasági lap cikkében meg is fejtik a rejtélyes sikert. A cégnek ugyanis nem csak Budapesten, hanem Oroszországban, Lettországban és Németországban is vannak irodái. Összesen pedig több százan dolgoznak nekik a világ minden tájáról. Valószínűleg a felhasználóktól érkező bevételeket is a magyar cég könyveli el. A magyar adózási szabályok és a cégcsoport felépítése (pl. a végső tulajdonos egy Seychelle-szigeteki cég) miatt tudnak ilyen magas profitra szert tenni. További részletek az eredeti cikkben.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.