Együtt indult el vonattal Kijevbe a lengyel, az észt, a litván és a lett államfő

háború
2022 április 13., 05:55
comments 15

„Indulunk Kijevbe a maximális politikai támogatás és a katonai segítség üzenetével – számolt be Twitterén Gitanas Nauseda litván köztársasági elnök. – Litvánia továbbra is Ukrajna harca mellett áll, amelyet szuverenitásáért és szabadságáért folytat” – tette hozzá, sőt ukrán nyelven azt is odaírta: „Együtt a győzelemig!”

A kijevi vonatozáson a litván mellett Alar Karis észt, Egils Levits lett és Andrzej Duda lengyel államfők is részt vesznek, akik az ukrán fővárosban elsősorban Volodimir Zelenszkij ukrán elnökkel fognak találkozni. A program szervezetője és „biztonsági felelőse” a hivatalos jelentések szerint Lengyelország.

A háború kitörése óta nem ez az első hasonló közös program, korábban a lengyel, a szlovén és a cseh miniszterelnökök vonatoztak el Kijevbe. Mióta az oroszok elvonultak az ukrán főváros alól, megélénkültek a diplomáciai folyamatok, azóta meglátogatta Volodimir Zelenszkij ukrán elnököt Ursula von der Leyen, az Európai Bizottság elnöke – Eduard Heger szlovák miniszterelnök társaságában – és Boris Johnson brit kormányfő is.

photo_camera Fotó: Gitanas Nauseda twitter

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.