Lukasenko szerint szó sincs róla, hogy Belarusz beolvadhatna Oroszországba

külföld
2022 április 13., 09:23
comments 3

Alekszandr Lukasenko biztos benne, hogy megvalósítható az egyaránt független Fehéroroszország és Oroszország tökéketes egysége. Erről a Belta hírügynökség tudósítása szerint azután beszélt, hogy találkozott Vlagyivosztokban Oleg Kozsemjakóval, a Tengermelléki határvidék kormányzójával.

A fehérorosz elnök-diktátor megemlítette, hogy rendszeresen szóbva kerül Belarusz csatlakozása az Orosz Föderációhoz, ám ennek semmilyen alapja nincs. „Mi Putyinnal nem vagyunk annyira ostobák, hogy a régi módszereket kövessük – mondta. – Ehelyett két független állam olyan szintű együttműködését és egységét valósítjuk meg, amelyből tanulhat mindenki. Tanulni fognak tőlünk! Azt is, hogy hogyan lehet kiküszöbölni a szankciók hatását, és minden mást is” – folytatta.

Lukasenko és Vlagyimir Putyin kedden a távol-keleti Vosztocsnij űrrepülőtéren találkozott és tartott megbeszélést, utána az orosz elnök-diktátor egyebek közt arról beszélt, hogy újraindítják a Hold-programot.

Lukasenka és Putyin a Vosztocsnij űrállomáson.
photo_camera Alekszandr Lukasenko nagy, Vlagyimir Putyin kicsi, a rakéták a legnagyobbak a Vosztocsnij űrrepülőtéren Fotó: EVGENY BIYATOV/Sputnik via AFP

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.