Tiborcz beszáll Hernádi és Garancsi mellé a Kopaszi-gátnál

gazdaság
2022 április 13., 11:19
comments 2

Tiborcz István, a miniszterelnök veje beszállt a Kopaszi-gát projektbe. Erre lehet következtetni abból, hogy a Gazdasági Versenyhivatal (GVH) oldalán megjelent a következő:

A Diófa Alapkezelő Zrt. által képviselt Főnix Magántőkealap közvetett egyedüli negatív irányítást szerez a Kopaszi Gát Kft.-ben.

A Diófa április 12-én jelentette be a GVH-nak, hogy tulajdont szerez a Kopaszi Gát Kft.-ben. Az március 14-én derült ki, hogy Tiborcz cége, a BDPST Capital Zrt. már alá is írta az üzletrész-adásvételi szerződést a Diófa Alapkezelőt tulajdonló Tarragona Holding Zrt. megvásárlásáról. A Diófa pedig az Átlátszó cikke szerint legalább három magántőkealapért felel (Nivala, Gordiusz, Főnix).

Mit jelent az egyedüli negatív irányítás? Ezt: az irányító önálló döntéshozatalra nem, csak a döntéshozatal blokkolására képes. Így összességében Tiborcz István a Diófa megszerzésével most betársul Garancsi István (Market, Sinus Invest) és Hernádi Zsolt (4Z) mellé a Kopaszi Gát Kft.-ben.

Újbuda népszerű szabadtéri pihenő- és szabadidőközpontjával, a Kopaszi-gáttal szemben, a Lágymányosi-öböl túloldalán épülő új városnegyedben kínálunk modern életteret és különlegesen inspiráló környezetet. A BudaPart egy különleges és egyedi városnegyed, ahol mindenki megtalálja azt, amit keres. A vízparti, természetközeli nyugalom és az innovatív, városi infrastruktúra tökéletes találkozása. Egy olyan világ, ahova egyszerűen jó tartozni: kivételes közösség és egyedülálló élettér – egy lélegzetelállító helyen

- szól a beruházás leírása.

Még 2016-ban írtunk arról, hogy Garancsi István, a miniszterelnök barátja vette meg a Kopaszi-gátat. Ez a legnagyobb budapesti ingatlanfejlesztés, ahol a Mol is tornyot épít. A Telex cikke szerint a Mol 2017-ben megvásárolta a Kopaszi Gát Kft.-től a Mol-csoport új székházának, a Mol Campus-nak helyet adó földterületet.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.