Már 167 áldozata van a Fülöp-szigeteki trópusi viharnak

külföld
2022 április 16., 06:38

Legalább 167-en haltak meg múlt vasárnap óta a Fülöp-szigeteken, ahol földcsuszamlásokat és áradásokat okozott a „Megi” névre keresztelt trópusi vihar. További 110 ember eltűnt, és összességében közel kétmillió embert érint a katasztrófa.

photo_camera Fotó: HANDOUT/AFP

Van olyan falu, ahol a házak 80 százalékát elvitte a tenger, írja a BBC a helyi katasztrófavédelem alapján. Sokan kénytelenek voltak magasabban fekvő területekre menekülni. A képeken látható, amint hordágyon viszik az embereket a mellkasig érő vízben, ráadásul keddig heves esőzések is nehezítették a mentést.

photo_camera Fotó: BOBBIE ALOTA/AFP

Évente átlagosan húsz trópusi vihar sújtja az országot - a decemberiben közel 400-an haltak meg -, és kutatók szerint a klímaváltozás miatt ezek egyre intenzívebbé válnak.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.