Azért ölhették meg Bucsában Ilja Navalnijt, mert ugyanaz volt a neve, mint a bebörtönzött orosz ellenzéki politikusnak

háború
2022 április 17., 09:39
comments 14

Az orosz megszállók március közepén meggyilkolhattak a Kijevhez közeli Bucsában egy Ilja Navalnij nevű férfit. Erről a Mediazona ír a német Bild orosz nyelvű Telegram-csatornájára hivatkozva.

A német lap riporterei egy Marija keresztnevű nővel beszéltek a városban, aki elmondta: március 12-én a lépcsőházukban találkoztak a 60 éves Ilja Navalnijjal, aki ki akart menni az utcára elszívni egy cigarettát. Hiába mondták neki, hogy katonák vannak a közelben, nem hallgatott rájuk. Nem sokkal később lövéseket hallottak, majd holtan találták a férfit, mellette a személyi igazolványával.

A szomszédok azt feltételezik, hogy Navalnijt azért ölték meg, mert a családneve megegyezik Alekszej Navalnijéval, a bebörtönzött orosz ellenzéki vezetőjével. Ilja Navalnij a hírek szerint Zaleszjében, ugyanabban a Csernobilhoz közeli faluban született, ahol Alekszej Navalnij édesapja.

link Forrás

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.