Először jelentettek koronavírushoz köthető halálozásokat Sanghajban

járvány
2022 április 18., 08:11
comments 1

A kínai város március végén került zárlat alá, a jelentések szerint három halálos áldozata volt a koronavírusnak, 89 és 91 év közöttiek voltak. Eddig azt állították, hogy a városban senki nem halt meg. Ezek voltak az első, koronavírushoz köthető halálesetek, amelyeket a hatóságok 2020 márciusa óta hivatalosan is elismertek az országban.

photo_camera Fotó: LIU JIN/AFP

Feltehetően már korábban is történtek koronavírussal kapcsolatos halálesetek az országban, azonban a hatóságok jelentése szerint azok hivatalosan nem voltak a covidhoz köthetőek.

A BBC cikke szerint felmerül a kérdés, hogy vajon azért döntöttek-e most a hatóságok úgy, hogy mégis kommunikálják a koronavírus veszélyeit, mert a hatvan év felettieknek mindössze 38 százaléka van teljesen beoltva.

A sanghaji egészségügyi bizottság közleményében úgy fogalmazott, a három ember vasárnap halt meg a kórházban, annak ellenére, hogy „minden erőfeszítést megtettek az újraélesztésük érdekében”. Hozzátették, hogy mindhárom embernek voltak alapbetegségei.

Sanghajban az omikron feltűnése óta szigorú zárlat van érvényben, milliókat zártak be az otthonába, azokat pedig, akik pozitív tesztet produkálnak, karanténközpontokba küldik. Az elmúlt hetekben rengetegen panaszkodtak a korlátozásokra és az élelmiszerhiányra. (BBC)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.