Ukrajna átadta az uniós jelentkezéshez szükséges első dokumentumokat

külföld
2022 április 18., 18:37

Volodimir Zelenszkij ukrán elnök átadta az Európai Unió ukrajnai nagykövetének az Európai Bizottság kitöltött kérdőívét, amit 10 napja kapott Ursula von der Leyentől, a bizottság elnökétől. Ez a kérdőív Ukrajna uniós tagjelöltté válásához szükséges.

Újabb lépés Ukrajna EU-s útján - írja Twitter-bejegyzésében Matti Maasikas, az EU ukrajnai nagykövete.Különleges időkben különleges lépésekre és különleges gyorsaságra van szükség - tette hozzá, utalva arra, hogy az ukrán kormány milyen gyorsan kitöltötte a képek alapján elég vaskos kérdőívet.

link Forrás

Zelenszkij a kérdőív átadása után azt nyilatkozta, hogy reményei szerint Ukrajna heteken belül az EU tagjelöltje lehet. A BBC cikke szerint Grúzia és Moldova is kapott hasonló kérdőívet.

Kiemelt videóink

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.