Kabulban felrobbantottak egy hazara fiúiskolát, halottak is lehetnek

külföld
2022 április 19., 08:02

Három robbanás történt Kabulban, a főként hazarák által lakott Dasht-e-Barchi negyed egyik fiúiskolájában - írja az Al-Jazeera. A robbanások akkor történtek, amikor a diákok a reggeli óráikról jöttek ki az Abdul Rahim Shahid középiskolából. A hazarák a siíta iszlám kisebbség tagjai, akiket gyakran támad meg az ISIS.

Sérült fiút tesznek a mentőbe a robbantás után
photo_camera Sérült fiút tesznek a mentőbe a robbantás után Fotó: WAKIL KOHSAR/AFP

A Reuters kórházi források alapján azt írta, legalább négyen meghaltak és tizennégyen megsebesültek, de az Al-Jazeera nem tudta megerősíteni az értesülést. A támadást egyelőre egy szervezet sem vállalta magára.

2021 májusában ugyanebben a negyedben egy kórházat robbantottak fel, 24 halott volt, de számos hasonló támadás érte a környéket azután is.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.