L. Simon László rácsodálkozott arra, hogy a vélhetően tüdőgyulladással otthon fekvő édesanyja nem mehet be személyesen a háziorvosi rendelőbe

április 19., kedd 20:17
21

„Elképzelhető manapság, hogy egy háziorvosi rendelésre csak telefonon lehet bejelentkezni?” Ezt a kérdést tette fel egy felháborodott Facebook-posztban L. Simon László, korábbi fideszes képviselő, jelenleg a Magyar Nemzeti Múzeum főigazgatója. Édesanyja példáját hozta fel, akiről egészségügyi adatokat oszt meg, majd azt írja, hogy „napok óta komoly megfázással, vélhetően tüdőgyulladással fekszik egyedül a lakásában”, de a háziorvosa azt mondta neki, „nehogy bemenjen a rendelőbe, mert még megfertőz valakit.”

Egyébként ez a protokoll a koronavírus kitörése óta, vagyis több mint két éve. De L. Simon inkább megnevezi a háziorvost a Gárdony csoportba külön is beküldött posztjában. Aztán hozzáteszi: „Én pedig tehetetlen vagyok, mert éppen a világ másik felén vagyok, s 9 órányi időeltolódás nehezíti a kommunikációnkat”. A Facebook-posztja alapján Los Angelesben van, ahol a Universal Stúdió Jurassic Park témaparkjában, illetve a Getty Múzeumban járt, szakmai programon.)

„Mikor gyerek voltam, egy ilyen esetben Gárdonyban Bátai doktor úr azonnal bepattant volna a trabantjába, s ment volna a betegéhez. Czupon doktor úr és a többiek szintén. Nem értem, hogy jutottunk idáig. De kérem, most ezt senki se kenje a politikára és a háziorvosok fizetésére!”

Kerestük a háziorvost, de inkább nem akart nyilatkozni.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt