L. Simon László rácsodálkozott arra, hogy a vélhetően tüdőgyulladással otthon fekvő édesanyja nem mehet be személyesen a háziorvosi rendelőbe

Egészségügy
2022 április 19., 20:17
comments 20

„Elképzelhető manapság, hogy egy háziorvosi rendelésre csak telefonon lehet bejelentkezni?” Ezt a kérdést tette fel egy felháborodott Facebook-posztban L. Simon László, korábbi fideszes képviselő, jelenleg a Magyar Nemzeti Múzeum főigazgatója. Édesanyja példáját hozta fel, akiről egészségügyi adatokat oszt meg, majd azt írja, hogy „napok óta komoly megfázással, vélhetően tüdőgyulladással fekszik egyedül a lakásában”, de a háziorvosa azt mondta neki, „nehogy bemenjen a rendelőbe, mert még megfertőz valakit.”

Egyébként ez a protokoll a koronavírus kitörése óta, vagyis több mint két éve. De L. Simon inkább megnevezi a háziorvost a Gárdony csoportba külön is beküldött posztjában. Aztán hozzáteszi: „Én pedig tehetetlen vagyok, mert éppen a világ másik felén vagyok, s 9 órányi időeltolódás nehezíti a kommunikációnkat”. A Facebook-posztja alapján Los Angelesben van, ahol a Universal Stúdió Jurassic Park témaparkjában, illetve a Getty Múzeumban járt, szakmai programon.)

„Mikor gyerek voltam, egy ilyen esetben Gárdonyban Bátai doktor úr azonnal bepattant volna a trabantjába, s ment volna a betegéhez. Czupon doktor úr és a többiek szintén. Nem értem, hogy jutottunk idáig. De kérem, most ezt senki se kenje a politikára és a háziorvosok fizetésére!”

Kerestük a háziorvost, de inkább nem akart nyilatkozni.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.