12 gyakorlógépet vesz a Honvédség a NER-közelbe került repülőgépgyártól

POLITIKA
2022 április 20., 14:53
comments 4

Tizenkét darab L-39NG katonai kiképző- és felderítőrepülőgépet vásárol a cseh Aero Vodochody vállalattól a Magyar Honvédség, jelentette be szerda délután Maróth Gáspár védelmi fejlesztésekért felelős kormánybiztos. A Portfolió beszámolója szerint 8 repülőt a pilótaképzéshez használnak majd, négy pedig felderítő célokat fog szolgálni. Az első darabok 2024-ben állhatnak hadrendbe.

A cseh repülőgépgyár tavaly ősszel került Szentkirályi Alexandra kormányszóvivő férje, Szalay-Bobrovniczky Kristóf érdekeltségébe. A kaszinókat is üzemeltető volt londoni nagykövet cége, a HSC Aerojet Zrt. 80 százalékos tulajdonosa az Aero Vodochody vállalatnak. A vásárláshoz állami segítséget is kapott: a HSC Aerojet 150 millió eurós (kb. 53 milliárd forint) hitelt vett fel a Magyar Fejlesztési Banktól, a kölcsönhöz a kormány vállalt állami készfizető kezességet.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.