Lemondták a budapesti oroszbarát tüntetést a Facebookon

belföld
2022 április 21., 14:04

„Lemondott esemény” – ez volt olvasható a Budapestre, április végére meghirdetett Putyin-párti tüntetés Facebook-oldalán csütörtök kora délután, majd elérhetetlenné vált az esemény linkje, írja a Népszava.

Csütörtök reggel került nyilvánosságra, hogy az egyik szervező, P. Zoltán neve már felbukkant egy korábbi, kémkedés gyanúját felvető ügyben.

Azt, hogy miért mondták le az eseményt, nem tudni. A magyarországi ukrán önkormányzatok és civil szervezetek kérték a rendőrségtől, hogy ne engedélyezze a megmozdulást. A rendőrség a Népszava kérdésére eddig nem válaszolt arra, hogy korábban adtak-e engedélyt, és ha igen, akkor azt a tiltakozás hatására visszavonták-e.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.