Salvinivel is találkozott Orbán Rómában

POLITIKA
2022 április 21., 13:13
comments 9

Orbán Viktor szemmel láthatóan jó hangulatú látogatáson járt Ferenc pápánál, akit a miniszterelnök állítása szerint arra kért, hogy támogassa a béke érdekében tett erőfeszítéseinket.

photo_camera Ferenc pápa (k) magánkihallgatáson fogadja Orbán Viktort (b2) a Vatikánban 2022. április 21-én. Az április 3-i parlamenti választás óta a miniszterelnök első hivatalos útja a vatikáni látogatás. Jobbról Orbán felesége, Lévai Anikó és Habsburg-Lotharingiai Eduárd, Magyarország szentszéki nagykövete, balról Semjén Zsolt nemzetpolitikáért felelős miniszterelnök-helyettes látható. Fotó: Vatikáni Média/MTI/MTVA

Orbán ezután Matteo Salvinivel, az olasz Liga párt vezetőjével, bukott belügyminiszterrel tárgyalt Rómában.

photo_camera Fotó: Fischer Zoltán/Miniszterelnöki Sajtóiroda/MTI/MTVA

Olasz lapok a Ligára hivatkozva azt írták, a tárgyalás középpontjában Olaszország és Magyarország nemzetközi helyzete és kapcsolatai állnak, különös tekintettel a gazdaságra és a beruházásokra. Salvini számára ez egy alkalom arra is, hogy személyesen gratuláljon Orbán Viktornak a választási győzelméhez és „kifejezze a római és a budapesti kormányzat közötti barátság és együttműködés érzéseit”.

photo_camera Orbán és Salvini találkozója a Római Magyar Akadémián Fotó: Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán/MTI/MTVA

Matteo Salvinit – aki korábban Vlagyimir Putyin nagy tisztelője volt – a przemyśli polgármester másfél hónapja azzal alázta meg nyilvánosan, hogy: „Most vedd fel a putyinos pólódat, menj abban a menekültek közé!” „A határon megnézheted, mit művelt Putyin haverod” – olvasott be Wojciech Bakun az olasz politikusnak, aki erre eloldalgott a sajtótájékoztatóról.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére a közelmúltban a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg felületeinken. Ebben közösségként együttes a felelősségünk, a mienk kiemelt. Amíg újragondoljuk a teendőinket, nem minden cikkünk alatt lehet kommentelni. Egyszersmind kérjük és köszönjük, ha nem csak szabályzatunk betűjének, de a szellemének betartása felett is segítetek őrködni.

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt