Egyre nagyobb a feszültség, lazítanak a sanghaji koronavírus-korlátozásokon

külföld
2022 április 22., 13:04

Sanghaji tisztviselők megígérték, hogy enyhítik a teherautó-sofőrök ellenőrzését, mivel ez akadályozza az élelmiszerellátást és a kereskedelmet. A 25 milliós városban hónapok óta rendkívül szigorú lezárások vannak érvényben a koronavírus-járvány újabb hulláma miatt. Sokan – köztük Kína egyik legfontosabb cége, a Huawei is – arra figyelmeztetnek: a leállás komoly kihatással lehet nemcsak a kínai gazdaságra, hanem a globális kereskedelemre is.

A sanghaji vezetőkön nagy a társadalmi nyomás, jelenleg próbálják elérni, hogy enyhítsék a bevett zéró covid stratégia hatását, ami miatt a város lakóinak egy része nem hagyhatja el a lakását sem, a másik része pedig a lakóhelyének a környékét. Ha szabadon is közlekedhetnek a városban, az üzletek és közösségi terek szinte mind zárva vannak. (AP)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.