Szijjártó: A magyar kormány figyelemmel követi a szokatlan szlovákiai eseményeket

belföld
2022 április 23., 14:53
comments 15

„Mi itt Magyarországon figyelemmel követjük a Szlovákiában jelenleg zajló szokatlan belpolitikai eseményeket" - utalt Szijjártó Péter a Robert Fico korábbi miniszterelnök ellen indított eljárásra. A hírek szerint az ellenzék vezetőjét börtönbe akarják küldeni, ezért most indokolt a szokásosnál is nagyobb és szorosabb figyelem, nyilatkozta Szijjártó az MTI-nek. Ficot és volt belügyminiszterét Robert Kalinákot a Nemzeti Bűnüldözési Ügynökség (NAKA) bűnszövetkezet létrehozásával és támogatásával, hivatali jogkörrel való visszaéléssel gyanúsítják.

Az ellenzéki Irány - Szociáldemokrácia (Smer-SD) párt jelenlegi elnöke szombaton reagált a vádakra. Szerinte Nem Magyarország vagy Lengyelország, hanem Szlovákia a fekély Európa testén, a vádak mögött pedig politikai bosszú áll.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.