Zelenszkij sajtótájékoztatót tartott egy kijevi metróállomáson és azt mondta a mérgezések ellenére sem fél találkozni Putyinnal

külföld
2022 április 23., 17:57
comments 8

Látványos gesztussal rendes sajtótájékoztatót tartott Vologyimir Zelenszkij ukrán elnök egy kijevi metróállomáson, hogy megmutassa, ezt is meg meri tenni.

Zelenszkij többek között azt mondta, hogy Ukrajna kivonul a béketárgyalásokról, ha az oroszok megölik Mariupol védőit vagy ha megtartják a beígért “ál-népszavazást az új ál-köztársaságokban”, vagyis Herszon és Zaporizzsja környékén. A népszavazás megnehezítené a háború diplomáciai rendezését - mondta a politikus. Az oroszok terve

“arról tanúskodik, hogy minden, ami eddig történt, a diplomaták összes megbeszélése, ez mind csak fikció volt és politikai színház, speciel nagyon rossz színészekkel eljátszatva.”

Zelenszkij újságírói kérdésre azt felelte, hogy egy tárgyalódelegáció korábbi megmérgezése ellenére nem fél találkozni Putyin elnökkel, bár a testőrei és a családja aggódnak emiatt.

“Nincs jogom félni, mert a népünk megmutatta, hogy nem fél semmitől. Az igaz, hogy féltik a gyerekeiket, de az emberek a puszta kezükkel tartóztatták fel a tankokat.” - mondta.


Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére a közelmúltban a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg felületeinken. Ebben közösségként együttes a felelősségünk, a mienk kiemelt. Amíg újragondoljuk a teendőinket, nem minden cikkünk alatt lehet kommentelni. Egyszersmind kérjük és köszönjük, ha nem csak szabályzatunk betűjének, de a szellemének betartása felett is segítetek őrködni.

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt