Zelenszkij sajtótájékoztatót tartott egy kijevi metróállomáson és azt mondta a mérgezések ellenére sem fél találkozni Putyinnal

külföld
2022 április 23., 17:57
comments 8

Látványos gesztussal rendes sajtótájékoztatót tartott Vologyimir Zelenszkij ukrán elnök egy kijevi metróállomáson, hogy megmutassa, ezt is meg meri tenni.

Zelenszkij többek között azt mondta, hogy Ukrajna kivonul a béketárgyalásokról, ha az oroszok megölik Mariupol védőit vagy ha megtartják a beígért “ál-népszavazást az új ál-köztársaságokban”, vagyis Herszon és Zaporizzsja környékén. A népszavazás megnehezítené a háború diplomáciai rendezését - mondta a politikus. Az oroszok terve

“arról tanúskodik, hogy minden, ami eddig történt, a diplomaták összes megbeszélése, ez mind csak fikció volt és politikai színház, speciel nagyon rossz színészekkel eljátszatva.”

Zelenszkij újságírói kérdésre azt felelte, hogy egy tárgyalódelegáció korábbi megmérgezése ellenére nem fél találkozni Putyin elnökkel, bár a testőrei és a családja aggódnak emiatt.

“Nincs jogom félni, mert a népünk megmutatta, hogy nem fél semmitől. Az igaz, hogy féltik a gyerekeiket, de az emberek a puszta kezükkel tartóztatták fel a tankokat.” - mondta.


Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.