2-3 százalékos nyugdíjemelés jöhet a nyáron

gazdaság
2022 április 25., 18:33
comments 5

„Az év eleji 5 százalékos növekedést nyáron egy újabb, 2-3 százalékos nyugdíjemelés követheti” - írja Szentkirályi Alexandra kormányszóvivő a Facebook oldalán.

Januárban a közelgő választásokra tekintettel 5 százalékos emelést kaptak a nyugdíjasok. Most pedig a kormány szokásos játékát láthatjuk: az alultervezett infláció miatt mindig utólag emelik az idősek bérét, azaz a nyugdíjasok hónapokig kevesebb nyugdíjat kapnak, mint amennyi járna nekik, de a jól kommunikálható nyugdíj-kompenzációval a kormány mindig a segítségükre siet. Nyugdíjszakértők már februárban biztosak voltak abban, hogy az egyre magasabb infláció miatt biztosan szükség lesz évközi korrekciós nyugdíjemelésre.

A Pénzügyminisztérium április elején rögtön közölte is a szokásos jó hírt: két lépcsőben nyugdíj-kiegészítés történik, az első júniusban, a második novemberben. Így meg is születtek a szokásos szalagcímek: júniusban újra nyugdíjemelést ad a kormány!

Ez azonban még mindig nem éri el az infláció mértéket, ami a Magyar Nemzeti Bank legrosszabb forgatókönyve szerint júliusra 11 százalékra emelkedhet az infláció mértéke, de az szinte biztos, hogy 7,9 és 9 százalék közötti átlagos infláció várható.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.