Oroszország figyelmeztette az Egyesült Államokat, hogy ne szállítsanak fegyvert Ukrajnába

háború
2022 április 25., 10:11
comments 13

Oroszország figyelmeztetést küldött az Egyesült Államoknak, amelyben felszólították az amerikai felet, hogy ne küldjön több fegyvert Ukrajnának - mondta Anatolij Antonov, Moszkva washingtoni nagykövete az állami Rosszija 24 televíziócsatornának.

„Hangsúlyoztuk, hogy elfogadhatatlan ez a helyzet, hogy az Amerikai Egyesült Államok fegyvereket önt Ukrajnába, és követeltük ennek a gyakorlatnak a megszüntetését” - áll az interjúban, amiről a Reuters is beszámolt.

Ezért hivatalos diplomáciai jegyzéket küldtek Washingtonba. Antonov szerint az Egyesült Államok fegyverszállítmányai tovább súlyosbítanák a helyzetet, és növelnék a konfliktus tétjét.

Az Egyesült Államok külügy- és védelmi miniszterei az éjszaka Ukrajnában találkoztak Volodimir Zelenszkij ukrán elnökkel és megállapodtak abban, hogy újabb 300 millió dollárral járulnak hozzá az ország védelméhez.

(Borítókép: Mikhail Klimentyev/Kremlin via REUTERS)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.