Fegyveres ámokfutás egy oroszországi óvodában

tragédia
2022 április 26., 14:22
comments 2

Lövöldözni kezdett egy férfi a közép-oroszországi Uljanovszki terület egyik óvodájában, agyonlőtt két gyereket és egy óvónőt, majd magával is végzett – közölte Dmitrij Kamal, az Uljanovszki terület hatóságainak szóvivője.

A rendvédelmi szervekre hivatkozó orosz hírügynökségek szerint a „lövöldözés oka valószínűleg családi konfliktus” volt.

Szergej Morozov parlamenti képviselő, a terület volt kormányzója közölte a RIA Novosztyi hírügynökséggel, hogy egy fiatal óvónő, egy 2016-ban és egy 2018-ban született kisgyerek halt meg.

A biztonsági erőkkel fenntartott jó viszonyáról ismert hírportál, a Baza azt írta, a férfi a csendes pihenő idején hatolt be az óvodába, és vadászfegyver volt nála.

Uljanovszk
photo_camera A Vlagyimir Iljics Uljanovként született Lenin után elnevezett Uljanovszk. Innen 60 km-re, egy Veskajma nevű településen történt a tragédia. Fotó: Michael Runkel/robertharding via AFP

Oroszországban, ahol korábban ritkák voltak az iskolai lövöldözések, az utóbbi időben annyira megszaporodtak a hasonló incidensek, hogy Vlagyimir Putyin elnök is aggodalmát fejezte ki.

2021 szeptemberében egy 18 éves diák lövöldözött vadászfegyverrel a permi egyetemen, hatan meghaltak és közel harmincan megsebesültek.

2021 májusában egy 19 éves fiatalember lövöldözött egykori iskolájában, hat tanulót és két tanítót lőtt agyon.

A legtöbb áldozatot követelő lövöldözés 2018 októberében történt, amikor egy gimnazista 19 embert lőtt agyon, mielőtt magával is végzett a Krím félsziget keleti csücskén fekvő Kercs egyik gimnáziumában.

Pontosítás: Az MTI híre alapján korábban azt írtuk, Uljanovszkban volt a lövöldözés, de valójában onnan kb. 60 km-re történt a tragédia. (MTI, DW)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.