Fogalma nincs a Twitter igazgatójának, mi a terve Musknak a céggel

TECH
2022 április 26., 04:54
comments 4
Elon Musk, techmilliárdos, a Twitter új tulajdonosa
photo_camera Elon Musk, techmilliárdos, a Twitter új tulajdonosa Fotó: OLIVIER DOULIERY/AFP

„Lövésem nincs, mi lesz” - nagyjából ezzel próbálta nyugtatni kollégáit Parag Agrawal, a Twitter vezérigazgatója, aki hétfőn beszélt a közösségi oldal alkalmazottai előtt.

A találkozóra kevéssel azután került sor, hogy biztossá vált: a milliárdos amerikai tech-vállalkozó, Elon Musk bezsebeli a céget 44 milliárd dolláros áron.

Viszonylag gyorsan kiderült, írja a Reuters, aminek egy riportere jelen volt a beszélgetésen, hogy a cégvezetésnek nem sok fogalma van arról, hogy pontosan mi Musk terve a vállalattal.

Agrawal meghallgatta a munkatársak kérdéseit a céggel kapcsolatos tervekről, az igazgatótanács indoklásáról az adás-vétel ügyében, de ezekre nem tudott érdemben válaszolni.

Elhangzott a kérdés, hogy Donald Trump volt amerikai elnök, akinek a profilját tavaly véglegesen felfüggesztette a Twitter, visszatérhet-e a platformra, ha Musk átveszi az irányítást, de ez sem derült ki. A felvetés arra utalva hangzott el, hogy az új tulajdonos azt nyilatkozta: a Twitternek a szólásszabadság platformjának kell lennie.

Agrawal bevallotta, hogy nem tudják, milyen irányba fog haladni a cég a továbbiakban. Az egyetlen konkrétum, ami elhangzott, hogy nem terveznek elbocsátásokat.

Musk egy későbbi időpontban találkozik majd a Twitter munkatársaival egy kérdezz-felelek találkozó erejéig - ezt már közölte a vállalat az alkalmazottakkal.

Bret Taylor, a Twitter igazgatótanácsának elnöke is igyekezett megnyugtatni a dolgozókat arról, hogy a Muskkal kötött megállapodás a „működési folytonosságot” helyezi előtérbe az üzlet lezárásáig. (Reuters)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.