A Twitter tényleg elfogadta Elon Musk vételi ajánlatát

április 25., hétfő 19:11
13

A Twitter valóban elfogadta Elon Musk 44 milliárd dolláros ajánlatát, ahogy azt a Reuters belső forrásokra hivatkozva hétfőn napközben már megszellőztette. Musk részvényenként 54,20 dollárt ígért készpénzben, utolsó és legjobb ajánlatának nevezve ezt. Musk korábban elégedetlenségét fejezte ki a techóriás felsővezetésével kapcsolatban, így kérdés, hogy helyén marad-e a jelenlegi vezérigazgató.

Elon Musk Fotó: Britta Pedersen/DPA via AFP

Hétvégén még arról volt szó, hogy a Twitter egy tőzsdei taktikával védekezni próbál Musk felvásárlási kísérlete ellen. Az igazgatótanács kezdeti vonakodása elhalványulni látszott, miután Musk megerősítette az üzlet finanszírozási kereteit, és a részvényesek megbarátkoztak azzal.

A Twitter egyébként nem keresett vevőket. A világ leggazdagabb milliárdosa április elején vásárolt magának részesedést a vállalatban. Április 14-én jelentette be, hogy az egészet megvenné, akkor még csak 41,4 milliárd dollárt ajánlott. (Guardian)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt