Hollik: Aki nem az alakuló ülésen teszi le az esküt, nem viselhet tisztséget az Országgyűlésben

POLITIKA
2022 április 26., 10:25
comments 26

Hollik István KDNP-sből lett Fidesz kommunikációs igazgató elég komoly ultimátumot adott minden megválasztott képviselőnek hétfő este. Facebook-oldalán azt írja:

"Nem árulunk zsákbamacskát: Aki nem tesz a Parlament alakuló ülésén esküt, nem viselhet semmilyen tisztséget sem majd."

link Forrás

Ezzel nyilván azoknak az ellenzéki képviselőknek akart üzenni, akik azon gondolkodnak, hogy nem veszik föl a mandátumukat, mert azzal is csak legitimálnák az Orbán-rendszert. Hadházy Ákos például a 444-nek ma megjelent interjújában azt mondta, hogy az Orbáni közjogi berendezkedést parlamenti munkával legitimálni politikai öngyilkosság. Sőt, Hadházy szerint az alakuló üléstől is távol kell maradni, "hiszen ott az új parlament vita nélkül dönt a választási bizottság beszámolójáról és fogadja el, hogy minden a legnagyobb rendben volt a választással." (Telex.hu)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.