Az MIT mérnökei kifejlesztettek egy papírvékony hangszórót

április 27., szerda 20:11
4

A csapat által bemutatott tenyérméretű hangszóró, amely körülbelül annyit nyom, mint egy tízcentes, kiváló minőségű hangot képes előállítani, függetlenül attól, hogy milyen felületre rögzítik.

A mérnökök egy egyszerű gyártási technikát fejlesztettek ki, amely csupán három lépésből áll. Ezzel a technikával akár olyan nagy méretű hangszóró fóliát tudnak készíteni, amivel egy autó belsejét vagy egy szobát is be lehet borítani.

Ilyen módon a papírvékony hangszóró aktív zajszűrést biztosíthatna zajos környezetben, például egy repülőgép pilótafülkéjében, azáltal, hogy azonos amplitúdójú, de ellentétes fázisú hangot generál. A két hanghullám kioltja egymást. A rugalmas eszköz felhasználható lenne a szórakoztatáshoz is, például háromdimenziós hangzást biztosítva egy színházban. Mivel könnyű, és a működéséhez ilyen kevés energiára van szükség, az eszköz jól alkalmazható lenne olyan okos eszközökön, ahol az akkumulátor élettartama korlátozott.(MIT News Office)

Az eszközről készült videót itt lehet megnézni:

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt