Oroszország szabadlábra helyezte a volt tengerészgyalogos Trevor Reedet

külföld
2022 április 27., 12:48

Szabadon engedték a 2019 óta Oroszországban fogva tartott Trevor Reed volt amerikai tengerészgyalogost - közölte Biden elnök szerdán. Az amerikai elnök szerint nehéz döntéseket kellett meghozniuk azokon a tárgyalásokon, amelyek lehetővé tették Reed hazatérését.

"Biztonságos hazatérése annak bizonyítéka, hogy kormányom prioritásként kezeli a külföldön túszul ejtett és jogtalanul fogva tartott amerikaiak hazahozatalát" - tette hozzá.

Reedet 2020-ban kilenc év börtönre ítélte egy moszkvai bíróság, miután letartóztatták, mert állítólag bántalmazott két rendőrt. A családja és az amerikai kormány szerint a vádak hamisak és politikai indíttatásúak voltak.

Oroszország Konsztantyin Jarosenko orosz állampolgárért cserébe engedte el a férfit, aki az orosz állami média szerint 20 éves börtönbüntetését tölti, miután bűnösnek találták több mint 100 millió dollár értékű kokain Egyesült Államokba való becsempészésére irányuló összeesküvésben.

(Axios)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.