Skrabski Fruzsina kijelentette, hogy Oroszország és Putyin az agresszor, mire a háború fideszes apologétái elkezdték kioktatni

háború
2022 április 27., 17:15
comments 26

Skrabski Fruzsina dokumentumfilmes, egyben konzervatív nézeteket valló közéleti személyiség 24 órán belül kétszer is posztolt az orosz-ukrán háborúról, és mindkét alkalommal az oroszokkal szemben, az ukrán áldozatok mellett foglalt állást. Tehát elég egyértelműen szembement a kormánypárt háborút illető, elkenős retorikájával.

photo_camera Skrabski Fruzsina Fotó: Máthé Zoltán/MTI/MTVA

Első posztjában azt írta: „A háborún nincs mit szépíteni. A szomszédunkban milliók váltak otthontalanná, ezrek haltak meg, köztük: nők, gyerekek és csecsemők is. Lányokat megerőszakoltak. Milliók szenvednek pincékben, félelemben. Éheznek és fáznak. Borzalmas traumákat élnek át. (...) Az agresszor Oroszország és Putyin.”

Több se kellett Wintermantel Zsoltnak és Menczer Erzsébetnek, rögtön ott termettek a kommentszekcióban, hogy az egyedül üdvözítő gondolatok felé tereljék Skrabskit. A korábbi, de 2019-ben elbukó újpesti polgármester, a mostani parlamenti választáson szintén alulmaradó Wintermantel egy ilyen célozgatós komment után még egész hosszasan próbálkozott magyarázni az álláspontját.

Majd amikor Skrabski azt írta, hogy szerinte az áldozatok iránti legnagyobb tapintattal lehet csak bármilyen elméleti okfejtésekbe kezdeni, Wintermantel ezt válaszolt:

Menczer Erzsébet, korábbi fideszes országgyűlési képviselő szerint viszont jobb volna „óvatosan fogalmazni”, na meg nem belekeveredni semmibe.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére a közelmúltban a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg felületeinken. Ebben közösségként együttes a felelősségünk, a mienk kiemelt. Amíg újragondoljuk a teendőinket, nem minden cikkünk alatt lehet kommentelni. Egyszersmind kérjük és köszönjük, ha nem csak szabályzatunk betűjének, de a szellemének betartása felett is segítetek őrködni.

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt