Ellentüntetést szerveznek az ukránok a budapesti putyinisták gyűlésére

április 28., csütörtök 13:41
4

Szombat délután, amikor a Putyin-pártiak a Szabadság téren vonulnak fel, a Magyarországi Ukrán Kulturális Egyesület és a Jednisty Asociaciya/Egység Ukrán Egyesület ellentüntetést szervez a Deák térre.

A szervezést kimondotta az motiválta, hogy elkezdett szerveződni az oroszpárti tüntetés: „Ennek láttán a Magyarországon élő ukrán nemzetiség civil szervezetei, és magyar civilek is – ahogy a világ más városaiban - megmozdulást hirdettek Ukrajna mellett. Szolidaritásunkat a megtámadott, és nem az agresszor mellett szeretnénk kifejezni, azok mellett szeretnénk kiállni, akik családtagjaikat, otthonukat, megélhetésüket vesztették el az orosz támadás következtében, akik hazájuk védelmében életüket kockáztatják.”

Eljött az ideje, hogy megmutassuk a világnak, bebizonyítsuk önmagunknak, hogy sokan vagyunk Budapesten olyanok, akik egyértelműen elítéljük az orosz agressziót, a kegyetlenséget, a civilek meggyilkolását, és kiállunk Ukrajna szuverenitása, területi integritása mellett” -írják az eseménynél. Szombaton 13 órakor a Deák térről a Vértanúk terére vonulnak.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt