Kárpótolt az amerikai hadsereg egy olasz nőt, akinek 77 éve katonák ették meg a szülinapi tortáját

Történelem
2022 április 28., 18:17
comments 3

Az amerikai hadsereg tortával köszöntött fel egy olasz nőt a 90. születésnapján, ezzel kárpótolva, hogy a II. világháborúban amerikai katonák megették a születésnapi tortáját, amit az édesanyja készített.

Az amerikai hadsereg a szülővárosában, a Velencétől 70 km-re fekvő Vicenzában köszöntötte fel Meri Miont, akinek a 13. születésnapjára készült tortáját 77 évvel ezelőtt, a II. világháború alatt amerikai katonák fogyasztották el. A 88. gyalogos hadosztály 1945. április 28-án tört be a Vicenza közelében található San Pietro nevű faluba, ahol Mion a farmjuk padlásán bujkált édesanyjával a német katonák elől, akik tüzet nyitottak a házra.

Az Egyesült Államok hadseregének olaszországi helyőrsége most azt nyilatkozta: Mion édesanyja 1945-ben tortával készült meglepni kislányát, amit kirakott az ablakpárkányra hűlni, de másnap, mikor Mion 13. születésnapjára virradóra anya és lánya lemerészkedtek a padlásról, a tortának hűlt helyét találták. Kiderült, hogy éhes amerikai katonák – miután a helyi olaszok borral és kenyérrel hálálták meg a segítségüket – desszertként fogyasztották el Meri Mion tortáját.

A helyőrség videója alapján Miont láthatóan meglepetésként érte, hogy 77 évvel később megkapta a tortáját, és meghatódva hallgatta, ahogy a katonák angolul és olaszul énekelve köszöntik a 90. születésnapján. (MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére a közelmúltban a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg felületeinken. Ebben közösségként együttes a felelősségünk, a mienk kiemelt. Amíg újragondoljuk a teendőinket, nem minden cikkünk alatt lehet kommentelni. Egyszersmind kérjük és köszönjük, ha nem csak szabályzatunk betűjének, de a szellemének betartása felett is segítetek őrködni.

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt