Kárpótolt az amerikai hadsereg egy olasz nőt, akinek 77 éve katonák ették meg a szülinapi tortáját

Történelem
2022 április 28., 18:17
comments 3

Az amerikai hadsereg tortával köszöntött fel egy olasz nőt a 90. születésnapján, ezzel kárpótolva, hogy a II. világháborúban amerikai katonák megették a születésnapi tortáját, amit az édesanyja készített.

Az amerikai hadsereg a szülővárosában, a Velencétől 70 km-re fekvő Vicenzában köszöntötte fel Meri Miont, akinek a 13. születésnapjára készült tortáját 77 évvel ezelőtt, a II. világháború alatt amerikai katonák fogyasztották el. A 88. gyalogos hadosztály 1945. április 28-án tört be a Vicenza közelében található San Pietro nevű faluba, ahol Mion a farmjuk padlásán bujkált édesanyjával a német katonák elől, akik tüzet nyitottak a házra.

Az Egyesült Államok hadseregének olaszországi helyőrsége most azt nyilatkozta: Mion édesanyja 1945-ben tortával készült meglepni kislányát, amit kirakott az ablakpárkányra hűlni, de másnap, mikor Mion 13. születésnapjára virradóra anya és lánya lemerészkedtek a padlásról, a tortának hűlt helyét találták. Kiderült, hogy éhes amerikai katonák – miután a helyi olaszok borral és kenyérrel hálálták meg a segítségüket – desszertként fogyasztották el Meri Mion tortáját.

link Forrás

A helyőrség videója alapján Miont láthatóan meglepetésként érte, hogy 77 évvel később megkapta a tortáját, és meghatódva hallgatta, ahogy a katonák angolul és olaszul énekelve köszöntik a 90. születésnapján. (MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.