Nem breaking: Kövér László marad a házelnök

parlament
2022 április 28., 12:25
comments 7

Hivatalosan is megalakult a Fidesz országgyűlési képviselőcsoportja, és a 117 fős kormánypárti frakció az alakuló ülésen egyhangúlag arról döntött, hogy Kövér Lászlót jelöli az Országgyűlés elnöki tisztségére. (A házelnököt a jelen lévő képviselők többségével, titkos szavazással választják, közös jelölt hiányában a legnagyobb frakció tehet javaslatot a személyére – de a Fidesz-KDNP-s kétharmaddal ez tök mindegy.)

Kövér László házelnök az Országgyűlés plenáris ülésén 2022. február 21-én.
photo_camera Kövér László házelnök az Országgyűlés plenáris ülésén 2022. február 21-én. Fotó: Koszticsák Szilárd/MTI/MTVA

Az Országház törvényalkotásért felelős alelnöki posztját Hende Csaba, országgyűlési alelnöki tisztséget Jakab István és Lezsák Sándor tölthet be a következő ciklusban.

A Fidesz-frakció szintén egyhangú szavazással újból frakcióvezetővé választotta Kocsis Mátét. A frakcióvezető-helyettesi tisztségeket Vitályos Eszter, Selmeczi Gabriella, Kubatov Gábor pártigazgató, Balla György frakcióigazgató és Ovádi Péter tölti be.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.