Elismerte az ukrán vezetés, hogy nagyon súlyosak a veszteségeik a keleti fronton

háború
2022 április 29., 17:24
comments 2

Olekszij Aresztovics ukrán elnöki tanácsadó pénteken beszélt arról, hogy az ország keleti részén zajló harcokban az ukrán hadsereg komoly veszteségeket szenvedett. Hozzátette, hogy az oroszok veszteségei sokkal nagyobbak. Ugyanakkor a nyugati megfigyelők inkább azt látják, az orosz veszteségek csökkentek, amióta startégiát váltottak, és rövidebb frontszakaszokon, csak Kelet-Ukrajnában folytatják az inváziót. De a számok még így is viszonylag magasak.

A Csernyihivben megölt katonáknak ásott sírok
photo_camera A Csernyihivben megölt katonáknak ásott sírok Fotó: CELESTINO ARCE/NurPhoto via AFP

Zelenszkij hivatala szerint az oroszok Donyeck keleti részén az egész frontot rakétákkal, ágyúkkal, aknavetőkkel és légierővel lövik. Igyekeznek úgy tűz alatt tartani az ukrán állásokat, hogy megakadályozzák az átcsoportosításokat.

A brit védelmi minisztérium szerint a donbaszi régióban különösen Liszicsanszk és Szeverodonyeck környékén intenzívek a harcok . Az oroszok igyekeznek eljutni Izium felől egészen Szlovjanszkig. Ugyanakkor az ukrán ellenállás miatt az oroszok területszerzések kicsik maradtak, miközben jelentős veszteségeket szenvedtek el. (Reuters)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.