Habonyék stratégiai nyugalommal őrizték utolsó helyüket az egész verseny alatt

sport
2022 április 30., 18:48

Egy világforgatag kellős közepén vagyunk, egy nagy világátrendeződés időszakában élünk, és komoly feladatot jelent megérteni, fölfogni, földolgozni és beépíteni saját nemzetstratégiánkba mindazt, ami történik, válaszolni arra, hogyan kell idomulni, alkalmazkodni, hol kell vele szembeszegülni, hol lehet értelmesen széllel szemben hajózni” - fektette le a széllel szemben való vitorlázás alapjait Orbán Viktor 2016-ban, és a toszkánai vitorlásverseny eredményjelzőjét elnézve a tanácsadója végig igyekezett is tartani magát ehhez a vezérelvhez.

photo_camera Fotó: Yachtscoring

Szombaton véget értek Habony Árpádék négynapos megpróbáltatásai a Tirrén-tengeren, ahol toszkánai Swan Tuscany Challenge nevő verseny mind a négy nagyján utolsók lettek összesítésben, így a végső helyezés sem lehetett kérdéses.

Habony Árpád a Black Battalion kormányánál
photo_camera Habony Árpád a Black Battalion kormányánál Fotó: Nautors Swan/Youtube

Pedig pénteken még úgy tűnt, Habonyéknak sikerül felzárkózniuk a hatodik helyen hánykolódó németekhez, a nap végén már csak 3 pont volt a különbség a két sereghajtó között. De a választással ellentétben itt nem lehetett elintézni, hogy a kampányguru vitorláját jobban fújja a szél, mint a többiekét, így az utolsó napra teljesen leengedtek. A két szombati futamon (9, 10) már stratégiai nyugalommal tartották az utolsó helyüket, így az élmezőnytől szintén nagyon elszakadó német csapat végül 7 pontot tudott Habonyékra verni. Ráadásul Habonyék hajója, a Black Battalion volt az egyetlen, ami az egyik futamon be sem tudta fejezni.

link Forrás

Nem mintha a Black Battalion tavaly fenyegette volna az élmezőnyt, de akkor a németeket leelőzve legalább nem lettek tök utolsók. Márpedig a békemenetes beszéde óta pontosan tudni, hogy áll Habony Árpád főnöke a vitorlázáshoz: „A szél mindig az erősek vitorláját dagasztja, az ő hajójuk mindig révbe ér, őket kedveli a szerencse, és ők mindig a talpukra esnek.”

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.