Nem volt nagy érdeklődés az oroszpárti tüntetésen

háború
2022 április 30., 13:45
comments 50

Nagyjából 200 ember sorakozott fel szombat délután a Szabadság téri szovjet emlékmű előtt, hogy kiálljanak az Ukrajnát lerohanó Oroszország mellett. Az eseményt többször is törölte a Facebook, de a szervezők újra és újra meghirdették. A tüntetésen többnyire orosz és magyar zászlókat lengettek, de volt, aki a rabszolgatartó államokat jelképező konföderációs zászlóját vitte magával.

Az oroszok által elkövetett katyńi vérengzéshez hasonlítják a bucsai vérengzést, majd a nyugati háborús gépezet leállítását követelik.
photo_camera Az oroszpárti tüntetők az oroszok által elkövetett katyńi vérengzéshez hasonlítják a bucsai vérengzést, majd a nyugati háborús gépezet leállítását követelik. Fotó: Kristóf Balázs

A szervezők az esemény leírásában azt az orosz propagandából átemelt tételt hangoztatták, hogy „az USA, és a NATO jelenti a legnagyobb veszélyt a világbékére”, majd az Ukránoknak nyújtott fegyverszállítmányok leállítását követelték, valamint az „orosz biztonságpolitikai követelések érvényesítése érdekében” szorgalmazták a tárgyalásokat. Az oroszpárti megmozdulásra a Magyarországon élő ukránok ellentüntetéssel reagáltak.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.