Nem volt nagy érdeklődés az oroszpárti tüntetésen

háború
április 30., 13:45
comments 50

Nagyjából 200 ember sorakozott fel szombat délután a Szabadság téri szovjet emlékmű előtt, hogy kiálljanak az Ukrajnát lerohanó Oroszország mellett. Az eseményt többször is törölte a Facebook, de a szervezők újra és újra meghirdették. A tüntetésen többnyire orosz és magyar zászlókat lengettek, de volt, aki a rabszolgatartó államokat jelképező konföderációs zászlóját vitte magával.

photo_camera Az oroszpárti tüntetők az oroszok által elkövetett katyńi vérengzéshez hasonlítják a bucsai vérengzést, majd a nyugati háborús gépezet leállítását követelik. Fotó: Kristóf Balázs

A szervezők az esemény leírásában azt az orosz propagandából átemelt tételt hangoztatták, hogy „az USA, és a NATO jelenti a legnagyobb veszélyt a világbékére”, majd az Ukránoknak nyújtott fegyverszállítmányok leállítását követelték, valamint az „orosz biztonságpolitikai követelések érvényesítése érdekében” szorgalmazták a tárgyalásokat. Az oroszpárti megmozdulásra a Magyarországon élő ukránok ellentüntetéssel reagáltak.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt