Pekingben csak negatív koronavírusteszttel lehet tömegközlekedni

járvány
2022 május 01., 06:51
comments 1

Szigorítottak a koronavírus miatti korlátozásokon Pekingben: csak az léphet be nyilvános helyekre, aki negatív Covid-teszttel tudja bizonyítani, hogy nem fertőzött.

Május 5-től még a tömegközlekedési eszközökre való felszálláshoz is negatív teszt kell. Május 1 és 4 között pedig bezárják az éttermeket, és az embereket arra kérik, hogy egyenek otthon.Az egyelőre nem világos, hogy meddig tartanak az új intézkedések, de a bejelentésre az ötnapos munkaszüneti nap kezdetekor került sor. A városban április 22-én 295 új beteget jelentettek, ezért dönthettek a szigorítás mellett Kína zéró tolerancia Covid-politikáját követve. Korábban próbálkoztak azzal, hogy Peking egyik legnagyobb kerületének, Chaoyang teljes lakosságát letesztelték. (BBC)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.