A Mi Hazánk nyújtotta be a ciklus első két törvényjavaslatát

POLITIKA
2022 május 02., 17:08
comments 2

Ma volt az Országgyűlés alakuló ülése, a parlament legújabb frakciója, a szélsőjobboldali/oltásellenes Mi Hazánk már be is nyújtotta az új ciklus első törvényjavaslatait. Az egyik a veszélyhelyzet eltörléséről szól, ami passzol a párt covid-diktatúrás kampányába, igaz azt már a Fidesz is pedzegette, hogy a járványhelyzet már nem indokolja a veszélyhelyzetet (ettől még várhatóan lesz veszélyhelyzet, csak most az orosz-ukrán háború és a menekülthullám miatt).

Másik törvényjavaslatával rögtön alkotmányt is módosítana a Mi Hazánk, az ugyanis a mentelmi jog eltörléséről szól. A Novák Előd által benyújtott javaslat indoklása szerint már okafogyottá vált az a fajta mentelmi jog, ami a magyar Alaptörvényben is szerepel, és "a büntetőjogi felelősség alóli részleges mentességet jelentő sérthetetlenség intézményének alkotmányos védelme immár fenntarthatatlan". Azt mindenkinek a politikai fantáziájára bíznám, hogy Völner Pál pártja, amelynek alkotmányozó többsége van a parlamentben, mennyire venné komolyan ezt a javaslatot. (Telex)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.