Újabb rakétatámadás érte Odesszát

május 2., hétfő 18:15

Hétfő délután újabb orosz rakéta robbant föl Odesszában - írja a BBC. A helyi kormányzó, Makszim Marcsenko a Telegram-csatornáját azt írta, a támadásnak sérültjei és halálos áldozatai is vannak. A városi önkormányzat közlése szerint

az egyik halálos áldozat egy 15 éves fiú. A robbanásban az ukrán védelmi erők közlése szerint "városi infrastruktúra", egy egyházi épület és legalább egy lakóépület sérült meg, ez utóbbiban öten voltak a támadás idején. A Fekete-tenger partján lévő városban kijárási korlátozásokat vezettek be a bombázások miatt. Szombaton egy katonai repteret bombáztak le az oroszok a város mellett. Az ukrán hatóságok szerint a rakétákat a Krím-félszigetről lőtték ki.

A New York Times cikke szerint a városban egyre inkább attól tartanak, hogy a közeli Transznyisztriából, az Oroszország által támogatott moldáv szeparatista régióból újabb frontot nyithat az orosz hadsereg, és onnan indulhat meg Odessza felé. Ha Odesszát elfoglalná az orosz hadsereg, lényegében elvágná Ukrajnát a Fekete-tengertől.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt