Újabb rakétatámadás érte Odesszát

külföld
2022 május 02., 18:15

Hétfő délután újabb orosz rakéta robbant föl Odesszában - írja a BBC. A helyi kormányzó, Makszim Marcsenko a Telegram-csatornáját azt írta, a támadásnak sérültjei és halálos áldozatai is vannak. A városi önkormányzat közlése szerint

az egyik halálos áldozat egy 15 éves fiú. A robbanásban az ukrán védelmi erők közlése szerint "városi infrastruktúra", egy egyházi épület és legalább egy lakóépület sérült meg, ez utóbbiban öten voltak a támadás idején. A Fekete-tenger partján lévő városban kijárási korlátozásokat vezettek be a bombázások miatt. Szombaton egy katonai repteret bombáztak le az oroszok a város mellett. Az ukrán hatóságok szerint a rakétákat a Krím-félszigetről lőtték ki.

A New York Times cikke szerint a városban egyre inkább attól tartanak, hogy a közeli Transznyisztriából, az Oroszország által támogatott moldáv szeparatista régióból újabb frontot nyithat az orosz hadsereg, és onnan indulhat meg Odessza felé. Ha Odesszát elfoglalná az orosz hadsereg, lényegében elvágná Ukrajnát a Fekete-tengertől.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.