Danyilov: Magyarország tudott az invázióról, meg akarta szerezni Ukrajna egy részét

május 3., kedd 0:11
41

Az Ukrán Nemzeti Biztonsági Tanács (az elnöki hivatal részeként működő testület) titkára, Olekszij Danyilov szerint Vlagyimir Putyin előre tájékoztatta a magyar kormányt Ukrajna megtámadásáról.

„Magyarország nyíltan deklarálta, hogy együttműködik Oroszországgal. Putyin előre figyelmeztette Magyarországot, hogy megtámad bennünket” – mondta Danyilov a Youtube-on élőben közvetített nyilatkozatban.

A politikus arra reagált, hogy az orosz gáz és olaj európai embargóját Magyarország akadályozza. „Magyarország valamiért azt hitte, megszerezheti a területünk egy részét. De ez sosem történhet meg. Meglátjuk majd, milyen konzekvenciái lesznek ennek Magyarországra nézve a háború után” – tette hozzá Danyilov.

Azok a pletykák és spekulációk, amelyek szerint Putyin valamilyen módon fölajánlotta volna Magyarországnak Kárpátalját, nem először kerülnek elő az európai sajtóban, orosz politikusok is tettek ilyen értelmű célzásokat, de ilyen direkt módon most először hangzott el fontos beosztásban lévő ukrán politikus szájából. (Ukraine Today)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt