Hadházy: Orbánék 2006 után sikeresen bojkottálták a parlamentet

POLITIKA
2022 május 03., 08:09
comments 2

Orbán a 2006-os veresége után nem járt be a parlamentbe, 2009-ben meg sem szólalt, előtte és utána évente egyszer. 2006-ban pedig párszor a költségvetés vitájában - írta Hadházy Ákos a közösségi oldalán. A független képviselő volt az egyetlen, aki bojkottálta a parlament tegnapi alakuló ülését, a parlament helyett Kisvaszaron tett esküt.

Hadházy Kocsis Máté Fidesz-frakcióvezető nyilatkozatára reagált, aki azt írta: „a képviselő, akinek csak a fizetése fontos, de munkahelyére nem jár be, a szabályokat nem tartja be, az nem méltó arra, hogy az Országgyűlés tisztségviselője legyen”.

A képviselő emlékeztetett: Orbánék 2006 után bojkottálták a parlamenti üléseket, pedig akkor nyoma sem volt a demokrácia ilyen fokú leépítésének, bár az öszödi beszéd és utóélete kétségtelenül bőven vetett fel kérdéseket. "A Fidesz akkori politizálásának sikerén viszont 12 év kudarca után elgondolkodhatna az ellenzék" - érvelt a politikus.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.