Új bíró tárgyalja az úgynevezett Quaestor-ügyet

igazságszolgáltatás
2022 május 03., 12:08
comments 5

Dereng valami olyasmi jogi tanulmányaimból, hogy "az ügyek mielőbbi befejezésnek joga", vagy valami hasonló. Nos, ez nem lehet a legfontosabb szempont a Quaestor-üggyel kapcsolatban, ugyanis a Fővárosi Törvényszék közölte:

Az Országos Bírósági Hivatal elnöke 126.E/2022. (IV.28.) számú határozatában 2022. április 30. napjával megszüntette az úgynevezett Quaestor-ügyben eljáró kúriai bíró kirendelését a Fővárosi
Törvényszékre. Mivel úgy a Fővárosi Törvényszék Büntető Kollégiumának vezetése, mint a kollégium tagjai különös gondot fordítanak a soronkívüliség követelményeire, ezért az úgynevezett átszignálást követően az új bíró már meg is kezdte a felkészülést. A tárgyalás egyszerűsített megismétlésének szabályai szerint az eljárás legkésőbb 2022 októberében fog folytatódni a Fővárosi Törvényszéken.

Tehát a továbbiakban másik bíró tárgyalja az úgynevezett Quaestor-ügyet, amelynek részleteit és a csalás módszereit korábban hosszú cikksorozatban mutattuk be.

Tarsoly Csaba vádlott a tárgyalóteremben az ellene és társai ellen indított büntetőper tárgyalásán a Fővárosi Törvényszéken 2016. október 13-án.
photo_camera Tarsoly Csaba vádlott a tárgyalóteremben az ellene és társai ellen indított büntetőper tárgyalásán a Fővárosi Törvényszéken 2016. október 13-án. Fotó: Marjai János/MTI

Tarsoly Csaba két évig volt előzetesben, jelenleg lakhelyelhagyási tilalom alatt van. Ha minden igaz, akkor a Quaestor-ügy tárgyalása 2016 nyarán kezdődött.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.