Üzenet Kövérnek: Mondja neki, hogy Ön meg tudna élni pedagógusbérből nyomorgás nélkül

POLITIKA
2022 május 04., 15:17
comments 12

Egy átlagos fővárosi albérletet sem tud kifizetni egy pályakezdő pedagógus ma, üzente egy tanár nyílt levelében Kövér Lászlónak. Az Országgyűlés elnöke kedden este mondta az Inforádióban, hogy

„elő kell venni az ő jogos bérköveteléseiket, és a megfelelő, minimális mértékben emelni kell a pedagógusbéreket annak érdekében, hogy újra vonzó legyen a pálya.”

Míg egy átlagos albérlet havi 215 ezer forint, addig egy kezdő tanár nettó 207 ezer forintot keres, mutat rá a béremelés szükségességére, a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezetének Facebook-oldalán közzétett nyílt levélben a névtelenséget kérő informatikatanár.

„Kövér Úr, Ön most kapott 254 ezer forintos fizetésemelést, így bruttó bruttó 3,6 millió, vagyis legalább nettó 2.394.000 Ft jelenleg az Ön fizetése. Emellett ugye például egy vidéki képviselő albérlet-támogatása havi 460 ezer forint, irodabérlésre is 920 ezer forintot kapnak. Mi pedagógusként semmit. Még cafeteria sincs.”

- írja. Hozzáteszi:

„Ön keresztény embernek mondja magát, hát kérem, nézzen bele a Jóisten szemébe, és neki mondja neki, hogy Ön meg tudna élni pedagógusbérből nyomorgás nélkül. Mondja, hogy Ön nyugodt szívvel hajtaná álomra a fejét, ha a gyereke/unokája ennyiből élne albérletben.”

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.