A Mazsihisz elnöke felháborítónak és visszataszítónak tartja Lavrov kijelentését, hogy Hitler zsidó lett volna

május 5., csütörtök 16:45
6

Levélben reagált Szergej Lavrov hitlerezésére Heisler András, a Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetségének elnöke. Azt írta Arnoldovics Sztaniszlavov budapesti orosz nagykövetnek: „Mély szomorúsággal hallottuk Lavrov külügyminiszter úr szavait, amelyekben Adolf Hitler vélt zsidó származásáról és a zsidók antiszemitizmusáról beszélt.”

Heisler András az állításokat a zsidó közösség nevében felháborítónak és visszataszítónak tartja, és úgy fogalmaz, hogy „a náci vezető állítólagos zsidósága – amely minden alapot nélkülöz – az interneten terjedő legrosszabb összeesküvés-elméletek egyike”.

Heisler András, a Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetsége (Mazsihisz) elnöke Fotó: Vasvári Tamás/MTI/MTVA

Lavrov vasárnap egy olasz televíziónak adott interjúban azt mondta: az a tény, hogy Volodimir Zelenszkij ukrán elnök zsidó, nem negligálják a náci elemeket az országában, és ezt azzal az állítással igyekezett alátámasztani, hogy Adolf Hitlerben is „zsidó vér volt”. A kijelentésén Izrael és az oroszországi főrabbi is felháborodott. (Via HVG)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt