Kerekesszékkel ment egy találkozóra Ferenc pápa

vallás
2022 május 05., 12:24
comments 4

Először érkezett kerekesszéken egy találkozóra Ferenc pápa, akit a kiújult térdfájása miatt az orvosai tanácsoltak el a gyaloglástól.

Ferenc pápa azon a találkozón használt kerekesszéket, amin a női szerzetesrendek vezetőit fogadta a Vatikánban. A kerekesszéket az egyházfő inasaként ismert Sandro Mariotti tolta.

photo_camera Fotó: Alberto Pizzoli/AFP

A Vatikán már húsvétkor nyilvánosságra hozta, hogy Ferenc pápának kiújult a térdfájása. Az utóbbi napokban a pápa néhány találkozót le is mondott, egyes szertartásokon ülve maradt. A szentszéki sajtóközpont forrásai szerint az orvosok a térde pihentetését tanácsolták neki, gyaloglás nélkül. A következő időszakra tervezett pápai programokat nem módosították.

Ferenc pápa a Corriere della Sera napilapnak elmondta, hogy injekciózzák a térdét. „Az egyik lábam nem működik jól, az orvos azt mondta, ne járjak vele. Én szeretek gyalogolni, de most engedelmeskednem kell az orvosnak” – mondta Ferenc pápa. (MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.