Scholz és Biden megegyezett abban, hogy nem ismernek el semmilyen orosz területszerzést Ukrajnában

háború
2022 május 05., 19:51
comments 15

Olaf Scholz német kancellár és Joe Biden amerikai elnök csütörtökön telefonon egyeztetett, és megállapodtak abban, hogy nem ismerik el az orosz területszerzést Ukrajnában - közölte a német kormány szóvivője.

Joe Biden és Olaf Scholz Brüsszelben a G7 találkozón
photo_camera Joe Biden és Olaf Scholz Brüsszelben a G7 találkozón Fotó: MICHAEL KAPPELER/dpa Picture-Alliance via AFP

A két vezető elítélte továbbá „az orosz vezetés közelmúltbeli megjegyzéseit, amelyekkel a demokratikusan legitimált ukrán vezetés lejáratására törekszik.” Abban is egyetértettek, hogy Ukrajnát továbbra is érdemben és folyamatosan támogatni kell abban, hogy gyakorolhassa az önvédelemhez való törvényes jogát. (Reuters)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.