Szijjártó Péter szerint „egyértelműen meg tudjuk különböztetni”, hogy ki a támadó, és ki a megtámadott

háború
2022 május 05., 13:54
comments 8

Szijjártó Péter külügyminiszter csütörtökön Varsóban kijelentette, Magyarország Ukrajna mellett áll, és támogatja az ország szuverenitását.

„Teljesen egyértelműen meg tudjuk különböztetni, hogy ki az, aki támadó, és ki az, aki megtámadott. Elítéljük a katonai agressziót Oroszország részéről, és elítéljük az emberi jogok súlyos megsértését, továbbá sürgetjük az elkövetett háborús bűnök azonnali feltárását”

- mondta a miniszter a Lengyelország és Svédország által szervezett, Ukrajna megsegítését célzó donorkonferencián.

Ez már csak azért is érdekes, mert a kormánypárti médiából ömlik az orosz propaganda, Orbán Viktornak a bucsai mészárlást is napokba telt elítélni, és a magyar kormány egyfolytában sértegeti az ukrán vezetést és nagykövetet. Ennek eredményeképp a magyarok sem valami szolidárisak.

photo_camera Szijjártó Péter külügyminiszter Fotó: ATTILA KISBENEDEK/AFP

A konferencián a miniszter arról beszélt, hogy Magyarország 37 millió euró értékben kínál segítséget Ukrajnának. Részt vennének egy iskola és kórház újraépítésében Kijev térségében, vagy ahol Ukrajna szeretné, illetve Magyarország mobilotthonokat biztosít az Ukrajna nyugati részébe érkező menekülteknek. Ezer ösztöndíjas helyet adnak az Ukrajnából érkező diákoknak, hogy folytathassák egyetemi tanulmányaikat. Sebesült ukrán katonáknak biztosítanak ellátást magyar kórházakban számbeli korlátozás nélkül, illetve lehetővé teszik 130 ezer gyermek ellátását speciális kórházakban. (MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére a közelmúltban a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg felületeinken. Ebben közösségként együttes a felelősségünk, a mienk kiemelt. Amíg újragondoljuk a teendőinket, nem minden cikkünk alatt lehet kommentelni. Egyszersmind kérjük és köszönjük, ha nem csak szabályzatunk betűjének, de a szellemének betartása felett is segítetek őrködni.

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt