Nyugdíjba megy a közmédia vezetője

május 6., péntek 12:36
13

Nyugdíjazását kezdeményezte Dobos Menyhért, a Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. vezérigazgatója - tájékoztatta a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap pénteken az MTI-t.

Dobos Menyhért, a Duna Médiaszolgáltató Zrt. vezérigazgatója beszél a közmédia és a Petőfi Irodalmi Múzeum (PIM) közös Petőfi-projektjéről tartott online sajtótájékoztatón a budapesti A38 hajón 2021. március 12-én Fotó: Mohai Balázs/MTI/MTVA

Dobos 2015-ben lett az akkor teljesen átszervezett közmédia első vezérigazgatója. Az MTVA közleménye szerint „vezérigazgatóként elvitathatatlan érdemeket szerzett a magyar közszolgálati médiaszolgáltató szervezeti és koncepcionális átalakításában, és a korábban széttagolt közmédia rendszer egységesítésében”.

Irányítása alatt központosították az addig két különálló televízióból, a Magyar Rádióból és a nemzeti hírügynökségből álló, közpénzből fenntartott konglomerátumot. 2021-ben azt mondta, nincs politikai befolyásolás az általa fenntartott cégben, miközben – azon túl, hogy a tartalmából nyilvánvaló – hangfelvételek és ott dolgozó emberek beszámolói is bizonyítják, hogy a kormány álláspontját kell szajkózniuk, az ellenzékét pedig el kell hallgatniuk a munkatársaknak.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt