Nyugdíjba megy a közmédia vezetője

közmédia
2022 május 06., 12:36
comments 13

Nyugdíjazását kezdeményezte Dobos Menyhért, a Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. vezérigazgatója - tájékoztatta a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap pénteken az MTI-t.

Dobos Menyhért, a Duna Médiaszolgáltató Zrt. vezérigazgatója beszél a közmédia és a Petõfi Irodalmi Múzeum (PIM) közös Petõfi-projektjérõl tartott online sajtótájékoztatón a budapesti A38 hajón
photo_camera Dobos Menyhért, a Duna Médiaszolgáltató Zrt. vezérigazgatója beszél a közmédia és a Petőfi Irodalmi Múzeum (PIM) közös Petőfi-projektjéről tartott online sajtótájékoztatón a budapesti A38 hajón 2021. március 12-én Fotó: Mohai Balázs/MTI/MTVA

Dobos 2015-ben lett az akkor teljesen átszervezett közmédia első vezérigazgatója. Az MTVA közleménye szerint „vezérigazgatóként elvitathatatlan érdemeket szerzett a magyar közszolgálati médiaszolgáltató szervezeti és koncepcionális átalakításában, és a korábban széttagolt közmédia rendszer egységesítésében”.

link Forrás

Irányítása alatt központosították az addig két különálló televízióból, a Magyar Rádióból és a nemzeti hírügynökségből álló, közpénzből fenntartott konglomerátumot. 2021-ben azt mondta, nincs politikai befolyásolás az általa fenntartott cégben, miközben – azon túl, hogy a tartalmából nyilvánvaló – hangfelvételek és ott dolgozó emberek beszámolói is bizonyítják, hogy a kormány álláspontját kell szajkózniuk, az ellenzékét pedig el kell hallgatniuk a munkatársaknak.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.