Újra A-csoportos a magyar férfi hokiválogatott

sport
május 7., 17:06
comments 6

Szombaton játék nélkül jutott fel a hokisport elitmezőnyébe, az A-csoportba a magyar jégkorongválogatott. A Ljubljanában zajló Divízió I/A vébé egyetlen szombati meccsén Litvánia 5:4-re legyőzte Romániát, így a vasárnapi meccsek eredményétől függetlenül eldőlt, hogy a házigazda Szlovénia mellett Magyarország léphet fel az A-csoportba.

A 2023-as világbajnokságot eredetileg Oroszországban, Szentpéterváron rendezték volna, ám a nemzetközi szövetség Oroszország ukrajnai agressziója miatt elvette a rendezés jogát, Oroszországot és az agresszióban segítséget nyújtó Belaruszt pedig kizárták az A-csoportból, ezzel is könnyítve Magyarország helyzetét, mert így az idei Divizió I/A mezőny két legerősebb csapata, Ausztria és Franciaország az A-csoportos vébén vehet részt.

Vasárnap Magyarország a már kiesett Romániával, Szlovénia pedig Dél-Koreával játszik. A meccsek eredménye már egyáltalán nem befolyásolja a végső sorrendet: 1. Szlovénia, 2. Magyarország, 3. Litvánia, 5. Dél-Korea, 5. Románia

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt