Újra A-csoportos a magyar férfi hokiválogatott

sport
2022 május 07., 17:06
comments 6

Szombaton játék nélkül jutott fel a hokisport elitmezőnyébe, az A-csoportba a magyar jégkorongválogatott. A Ljubljanában zajló Divízió I/A vébé egyetlen szombati meccsén Litvánia 5:4-re legyőzte Romániát, így a vasárnapi meccsek eredményétől függetlenül eldőlt, hogy a házigazda Szlovénia mellett Magyarország léphet fel az A-csoportba.

A 2023-as világbajnokságot eredetileg Oroszországban, Szentpéterváron rendezték volna, ám a nemzetközi szövetség Oroszország ukrajnai agressziója miatt elvette a rendezés jogát, Oroszországot és az agresszióban segítséget nyújtó Belaruszt pedig kizárták az A-csoportból, ezzel is könnyítve Magyarország helyzetét, mert így az idei Divizió I/A mezőny két legerősebb csapata, Ausztria és Franciaország az A-csoportos vébén vehet részt.

Vasárnap Magyarország a már kiesett Romániával, Szlovénia pedig Dél-Koreával játszik. A meccsek eredménye már egyáltalán nem befolyásolja a végső sorrendet: 1. Szlovénia, 2. Magyarország, 3. Litvánia, 5. Dél-Korea, 5. Románia

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.