Már 27 halottja van a havannai robbanásnak

külföld
2022 május 08., 13:59

Péntek óta kutatnak túlélők után a havannai Hotel Saragota romjai között. Az ötcsillagos szállodában feltehetően gázszivárgás okozott robbanást pénteken.

Eddig 27 halálos áldozatról tudni, köztük négy gyerekről és egy terhes nőről. További 81 ember megsérült, 37-et kórházban ápolnak. Keresnek még 13 szállodai alkalmazottat, illetve szombat estig 19 családból jelezték, hogy eltűnt valamelyik hozzátartozójuk.

photo_camera Fotó: YAMIL LAGE/AFP

A robbanás miatt több környékbeli épület megsérült, de vasárnapra nagyrészt visszaállt a szokásos gyalogos forgalom. A szálloda a járvány miatt eddig zárva volt, négy nap múlva nyitották volna meg. (AP)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.