Ausztriában kisiklott a GYSEV-Raaberbahn egyik motorvonata

baleset
2022 május 09., 18:36
comments 1

A kora esti órákban Münchendorf közelében kisiklott és részben felborult a GYSEV-Raaberbahn egyik motorvonata – írta meg az enyugat.hu a Heutéra hivatkozva.

Az osztrák államvasutak közlése szerint a szerencsétlenség röviddel 18 óra után történt a pottendorfi vonalon.

photo_camera Fotó: Rotes Kreuz Niederösterreich

Egy ember életét vesztette, ketten súlyos, tizenegyen pedig könnyebb sérüléseket szenvedtek – közölte Andreas Zenker, az alsó-ausztriai vöröskereszt szóvivője.

A helyszínre tűzoltók és négy mentőhelikopter is érkezett.

A vasútvonalat Wampersdorf és Achau között teljesen lezárták.

A balesetet sérülés nélkül átvészelő utasokat az alsó-ausztriai vöröskereszt münchendorfi segélyközpontjába szállították – írja az MTI.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.