Donáth Anna gyereket vár, nem indul újra a Momentum elnöki posztjáért

POLITIKA
2022 május 09., 10:19
comments 3

Oldalán jelentette be Donáth Anna, hogy igazak a sajtóban már megjelent hírek: gyereket vár, és ezért nem indul újra a Momentum elnöki tisztségéért.

Donáth Anna, a Momentum Mozgalom elnöke
photo_camera Donáth Anna, a Momentum Mozgalom elnöke Fotó: Halász Júlia

„Csodálatos dolog történik az életemben: anya leszek. Ezzel együtt pedig nagyon sok mindent át kellett értékelnem a személyes és politikai jövőm szempontjából. Arra jutottam, hogy az egyre erősebbé váló, nagy jövő előtt álló Momentum mindennapos elnöki feladatait nem tudnám felelősségteljesen úgy ellátni, hogy közben az anyasággal egy rendkívül izgalmas, de rengeteg ismeretlen kihívással járó feladat elé nézek” – írja a politikus. Hozzátette, hogy nem fog eltűnni, a Momentum politikusaként továbbra is tenni fog „egy igazságos, emberséges Magyarország megteremtéséért”.

Donáth Anna tavaly novemberben lett a Momentum elnöke, Orosz Annával szemben választotta őt a küldöttek többsége. Az idei parlamenti választások után készítettünk vele interjút, azt itt lehet elolvasni.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.